Sotsiaalne tsoon ei ole isiklik ( tsitaat)

23.november 2007, 12:46 e.l. | Posted in Elu, elutsoonid, Hetked, liikumine, Raamat | 1 kommentaar

Avalikus tsoonis on tulipunktis kõik, ükskõik missugusel kujul see esineb, olgu see siis kontsert , paraad või vaateaken. Aga sotsiaalses tsoonis koondub tähelepanu sellele, mida te teete. Sotsiaalses tsoonis te püüate saavutada parimat, mida te suudate anda; teil võib midagi ka ebaõnnestuda, kuid te võite edasipüüdlemist jätkata. Sotsiaalses tsoonis te ei andesta endale ega võrdle ennast kellegi teisega.

Te viibite sotsiaalses tsoonis siis, kui teie tegevuse aktiivsus on kõrgpunktis. See võib olla igasugune koostöö, mis avaldub igapäevases töös, spordis, kinos, lõunasöögil, puhkusel , olengul või mingi muu tegevuse sooritamisel. Sotsiaalses tsoonis te veedate inimestega, kellega te koos olete, rohkem aega kui avalikus tsoonis, kus teil tekib nendega vaid hetkelisi kokkupuuteid. Te viibite sotsiaalses tsoonis igal pool ja alati , kus inimesed ilmutavad aktiivsust, kuid seal jääb igal ajal väike riskiga seotud võimalus olla emotsionaalselt haavatud. Te loote endale õige koha sotsiaales tsoonis, kui te seal osalete ja oma aktiivsust mõistlikult ohjeldate. Kui te kasutate seal avaliku tsooni reegleid ja käitumist või isikliku ja intiimse tsooni reegleid ja käitumist, siis satudte halba olukorda.

Sotsiaalsest tsoonis te olete sunnitud võitlema. Edu saladus ei peitu mitte kellegi teise vastu võitlemises, vaid omaenda parima mina teostamises. Kui te teete seda võimalikult parimal visil ja oskate ette näha, mida teised võivad teha, siis leiate , et te ei saa teha vigu, mis põhjustaks ebaedu. Selle asemel leiate, et olete muutumas järjest paremaks. Ärge mängige võitluse tasemel; mängige oma võimete tasemel.

Sotsiaalses tsoonis viib iga samm vastuseisu poole. Kujutlen jalgpallimeeskonda ilma kaitsemängijata. Seal ei tekiks siis mingit mängu. Ärge võidelge vastaseisu vastu. Ärge püüdke olla mõistetav. Teie ülesanne sotsiaalses tsoonis on võita, mängides oma võimete kohaselt.

Sotsiaalses tsoonis on hierarhiad. Tehke endale selgeks, missugused need on. Ärge viitke aega nende muutmisega; pühendage oma aeg edasiliikumiseks ja nende läbimiseks. Teie asi on anda antud olukorras endast parim. Mida rohkem te haliste, seda vähem jääb teil väljavaateid edu saavutada. Pidage silmas, et ainsad inimesed, kel oleks aega teie kaebusi ära kuulda, on need, kes ei ole veel teovõimelised, aga võiksid niisgusteks saada.

Sotsiaalses tsoonis ei ole võimalik teha midagi “parimal viisil” Seal viib eesmärgile vaid see, mis on tehtud. Kui teie ülem või keegi teine teeb vea, hoidke tema teelt eest. Ärge sattuge vastuseisu kellegi teise rumalusega. Ja kui teie teete vea, püüdke seda parandada. Ärge kandke oma viga lõputult endag kaasas.

Suhtuge tähelepanelikult sellesse, mida te püüate saavutada. Sest te võite seda saavutada. Ärge raisake sotsiaalses tsoonis aega vaidlustele võidu saavutamise üle, kuid need ei tõota tegelikku edu. Keegi ei hooli sellest, kas teil on õigus või teid saadab edu. Tehke kindlasti seda, mida ise õigeks peate.

Te seostate ennast sotsiaalses tsoonis inimestega tegevuse kaudu. Kui te pühendute sajaprotsendiliselt sellele, mida te teete, siis hakkate teistele muljet avaldama, ilma et iseg seda teaksite. Jääge kindlaks sellele, et annate endast parima , see tuleb teile kasuks. Inimesed tunnevad ennast teiega seotuna hästi.

Pole paremat kohta mänguri suhtumise rakendamiseks kui sotsiaalses tsoonis. Kasutage seda oma töökohal, suhetes kaastöötajatega ja inimestega, kes teiega kaasa mängivad. Teie mänguri suhtumine näitab inimestele, et te olete valmis mängima. Tei ei istu paigal elu kõrvalteel.

Peamine tegevusjuhend sotsiaalses tsoonis on avameelsus ja aktiivne osavõtt. Ja peamine reegel on : mitte tegutseda isiklikult enda nimel. Igasuguses tegevuses on erinevaid arusaamasi ja arusaamatusi ning pakutakse lõpptõdesid. Ärge takerduge mõtte külge, et sotsiaalses tsoonis saate kogu aeg jätkata oma teed. Selle asemel keskenduge tõhusale tegevusele. Te võidate sotsiaalses tsoonis selle läbi, et teete maksimaalsetl hästi seda, mis teil käsil on, aga mitte kedagi teist kontrollides. Te saavutate sotsiaalses tsoonis edu siis, kui teete kõik endast oleneva. Te saavutate sotsiaalses tsoonis edu siis,kui lubate endale ka mõningaid eksisamme, sest te püüate alustada uut tegevust. Te saavutate sotsiaalses tsoonis edu siis, kui te vestlete, naerate ja olete energiline inimene igas olukorras. Te saavutate sotsiaalses tsoonis edu siis, kui olete valmis teistelt inimestel õppima. Te saavutate sotsiaalses tsoonis edu siis, kui tunnustate teiste inimeste oskusi. Võti , mis iseloomustab sotsiaalset tsooni , on tegutsemine. Kui te hakkate midagi tegema, siis tehke see lõpuni. See töö ei pruugi teile meeldida või te isegi ei taha seda uuesti teha, aga kui te siiski olete seda tegema asunud, siis pole enam aega kurta ja tegemast keelduda. Sotsiaalne tsoon on koht, kus võite tunda tegutsemisrõõmu. Pidage meeles, et harjutades valite tee rahulolu saavutamiseks. Valikut teete te elus igal hetkel .

R. Corriere, P.M Mcgradi “Elutsoonid. Kuidas võita elumängus”.

Eelmine tsitaat oli avalikust tsoonist

1 kommentaar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Sotsiaalne tsoon […]


Lisa kommentaar

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries ja kommentaarid feeds.